Plant- Informatie en kwekerij informatie

op Plantenkwekerijen.be

klik hier

Plantendagen2010foto2
Home België
Nederland Frankrijk Logies en reisinfo   Tuinaanleg Links Contact
Verenigd Koninkrijk Ierland

Regen of zon ? Kijk even snel op Buienradar.be

 

Historische tuinen

 

Botanische tuinen

 

Romantische tuinen

 

Rozentuinen

 

Watertuinen

 

Vasteplantentuinen

 

Exotentuinen

 

Ecologische siertuinen

 

Tuin en Kunst

 

Combinatie tuinen

 

Plantenkwekerijen met show of voorbeeldtuinen

 

Planten info en foto's

 

Homepagina

imagesaspx

Tuinbeurs in het park van Edingen ( Enghien )

17 de editie - 17,18,19 april 2020

17de editie van de tuinbeurs in het Park van Edingen, op 17,18,19 april 2020

Bekend in de XVIIIe eeuw als één van de mooiste tuinen van Europa heeft het Park van Edingen haar prestige bewaard. Vandaag zijn er 120 ha toegankelijk voor het publiek.

Dit unieke evenement in de streek en in het Noorden van Frankrijk heeft meer dan 250 exposanten en meer dan 15.000 bezoekers meegebracht

Zeventien LENTES, zeventien AMBITIES

De tuinbeurs in het Park van Edingen viert haar zeventiende verjaardag met tal van initiatieven. Buiten, onder de tenten, in het kasteel en zijn oude renstallen, verwachten we u van 17 tot 19 april, samen met onze 250 exposanten.

Boomkwekers en tuinbouwers, landschapsarchitecten, ondernemers, boomsnoeiers, ontwerpers van zwembaden, veranda’s en spa’s zullen al hun oplossingen voorstellen voor het ontwerpen, onderhouden en inrichten van de tuin. In de Acaciazaal komt er een thematische ruimte rond "duurzame ontwikkeling" die kenmerkend is voor het evenement.

Vergeten we ook niet de ruime waaier aan "outdoor" meubels en decoratie. En de aanwezigheid van tal van kunstenaars en ambachtslieden in het kasteel – uitzonderlijk geopend – en de oude renstallen.

 

** Edingen, een trend setter

April 2004, een honderdtal tuinprofessionals komen samen in het Park van het Kasteel van Edingen. De organisatie van een dergelijk evenement is een primeur in de regio. Er is interesse van het publiek tot over de grens in Noord-Frankrijk.

Twaalf jaar later, maar nog steeds met dezelfde frisheid, zet Edingen haar streven naar een groter bereik verder. Bloemen in de groententuin? Bloemperken met ijzeren vogels en andere toebehoren? Meubilair dat haar texturen diversifieert? Laarzen en handschoenen voor de tuin versierd met bloemetjes? De Tuinbeurs biedt u steeds de oplossing!

** Een plant voor elke tuin

Het steeds ruimere aanbod aan bodembedekkers beperkt het wieden van onkruid. Buxus en andere op een punt gesnoeide heesters geven vorm aan een aantal perspectieven. De rozenstruiken charmeren door hun lange bloeiperiode. Dankzij een weloverwogen keuze zijn er bomen op maat, zelf voor de allerkleinste tuinen. De bezoeker zal er verder planten aantreffen zoals bamboes en grassen, coniferen, fruitbomen, bloembollen, waterplanten, aromatische kruiden, bloemen voor bloembakken, …

Het is precies hier dat een van de krachten schuilt achter deze gemoedelijke ontmoeting: de beschikbaarheid van de exposanten die steeds gul zijn in het verlenen van advies.

** Alles voor het onderhoud en de inrichting van de tuin

Bovenop de aanwezige boomkwekers en tuinbouwers, zal de bezoeker er tal van professionals aantreffen die u begeleiden bij de personalisatie van uw tuin. Landschapsarchitecten, boomsnoeiers, aannemers, alsook ontwerpers van zwembaden en/of spa’s voor het menselijke luik. Robot-grasmaaiers, verlichting, tegels, boekenstanden met gespecialiseerde literatuur voor het "utilitaire" luik. Verhoogde groentetuintjes in hout voor de schoonheid… en voor het welzijn van uw rug.

** De decoratie voor buiten, een must

 

Er zijn de fans van hout(met teak op kop), de aanhangers van smeedijzer en de positieve geesten die vrijwillig zullen kiezen voor de levendige kleuren. De Tuinbeurs biedt de ruimste waaier binnen het genre aan. Meubels, maar ook fonteinen, standbeelden, tuinhuizen en andere decoratieve voorwerpen, u treft het allemaal aan op de Tuinbeurs. Er zijn groene appelkleurige parasols en tuinserres met hetzelfde cachet als de serres van lang geleden. De hangmat die zichzelf opnieuw weer uitvindt. De vorstbestendige aarden potten met een duidelijke knipoog naar Toscane.

 

** Kunstenaars en ambachtslieden in het kasteel

Ambachtslieden stellen antieke meubels tentoon, alsook modieuze accessoires, lampen in papier, beeldhouwwerken, spiegels, kaders, keramiek...in de zalen met lambrisering van het kasteel, over twee verdiepingen.

In de oude renstallen wordt u verwelkomd op interieurdecoratie, juwelen, artisanale producten, gaande tot ezelinnenmelk…

** Tal van animaties

Programma in permanente evolutie op onze internetsite

** Kinderpret

Gedurende het ganse weekend is er gratis een springkasteel, een mini-boerderij met dieren en een schminkstand voor de allerjongsten. Op zondag zijn er ritjes op de rug van een pony.

In de Acaciazaal zullen verschillende activiteiten het leven op en rond de zee uitbeelden, alsook het leven van de goed verborgen actoren die leven op de plantenbodem.

Vergeten we evenmin het treintje dat het domein zal doorkruisen terwijl er commentaren worden gegeven.

** Een betoverend kader

Beschouwd in de XVIIe eeuw als een van de mooiste tuinen van Europa, heeft het Park van Edingen zijn elan van weleer terug gevonden. Het houtgewas, het meer en de uitgestrekte gazonvelden zullen de bezoekers de weg wijzen.

Geleide bezoeken in kleine groepjes met uitleg over de geschiedenis van het kasteel. De unieke overblijfselen van het kasteel gebouwd in het midden van de XIIe eeuw door de priesters van Edingen, zijn een opmerkelijke getuige van de militaire architectuur uit die tijd.

 

** Een Bourgondisch eethoekje van niveau

Quiches, pannenkoeken, champignons, oesters, foie gras, kazen et artisanale aperitieven, streekbieren, wijnen en mojito’s wachten op de fijnproevers. En terwijl u eet kan uw rug herstellen van de inspanningen.

PRAKTISCH:


De data:

Op 17, 18 en 19 april 2020
Vrijdag: van 14 tot 19u
Zaterdag en zondag: van 10u tot 19u

*Park van Edingen

Op 35 km ten zuiden van Brussel en op 75 km van Rijsel
Autoweg A8 (Brussel – Doornik – Rijsel) – Uitrit 26

Uurrooster:

vrijdag 17 april : van 14u00 tot 19u00
zaterdag 18 en zondag 19 april  2020 : van 10u00 tot 19u00

grote gratis parking !!!

Inkom: 
7,5 euro voor volwassenen, gratis onder de leeftijd van 14 jaar

Faciliteiten:
- Grote gratis en bewegwijzerde parking. Extra parking voorzien op zondag
- Honden aan de leiband welkom
- "Kruiwagen" service gedurende het weekend

Info :Archeos Expo : 0475/75.35.86 – info@archeosexpo.be

web site www.foiredejardin.be

TuinbeurskasteelvanEdingen
pxEnghien05091817
fruitbomenleivormenpepEnghien
MarcKnaepen
AilAilLaGousse
edingensfeerbeeld
LaagstamleivormenPepEnghienVN
P1150518

 

TUINBEURZEN & PLANTENBEURZEN - 2020 KALENDER - overzichtpagina

Planten-en tuinbeurzen in 2019 Plantendagen2010foto2 Home België Verenigd Koninkrijk