DSC0818

Plant- Informatie en kwekerij informatie

op Plantenkwekerijen.be

klik hier

Home België
Nederland Frankrijk Logies en reisinfo   Tuinaanleg Links Contact
Verenigd Koninkrijk Ierland

Regen of zon ? Kijk even snel op Buienradar.be

 

Historische tuinen

 

Botanische tuinen

 

Romantische tuinen

 

Rozentuinen

 

Watertuinen

 

Vasteplantentuinen

 

Exotentuinen

 

Ecologische siertuinen

 

Tuin en Kunst

 

Combinatie tuinen

 

Plantenkwekerijen met show of voorbeeldtuinen

 

Planten info en foto's

 

Homepagina

Plantenkwekerijen met "showtuin" of " voorbeeldtuin " .

Plantenkwekers zijn gepassioneerd door planten, ze wensen niet alleen hun botanische juweeltjes aan de man of vrouw te brengen, maar tevens hun passie en liefde voor planten met gelijkgestemden te delen. In hun ' voorbeeldtuinen' zie je de planten in vol ornaat, in volle wasdom, in allerlei leuke en originele combinaties met andere planten. Je ziet de borders mee evolueren met de seizoenen, wat veel boeiender is dan de moment opname van een foto-etiket .

imagesaspx

AJISAI hortensia kwekerij & tuin- antwerpseheirweg 28 te Sijsele ( Damme)

Kleine gespecialiseerde kwekerij van Hortensia’s en andere schaduwplanten gelegen in het landelijke Sijsele (deelgemeente van Damme) en op amper 9 km van Brugge. In de tuin (45a ) van Dirk Staels ( ook webmaster van deze site) vindt je niet minder dan 175 diverse variëteiten van Hydrangea’s in volle grond aangeplant , er is ook een boomgaard met oude fruitrassen, tal van schaduwplanten, een collectie Buddleja's ..Permanent aanbod van meer dan 80 soorten bloeiklare hortensia’s ( macrophylla, serrata, involucrata, arborescens, paniculata (pluimhortensia) , aspera, villosa, anom.petiolaris (klimhortensia ) . Heel wat zeldzame soorten zijn momenteel nog in opkweek en ook eigen (nieuwe, gezaaide) soorten zijn op komst . Open vanaf 1feb. - 30 november . Openingsdagen iedere dinsdag, zaterdag, zondag.

Contact : tel- 0477/324328 - info@hortensiakwekerij.be

www.hortensiakwekerij.be

Ajisaihortensiapadvnn

Greenhouse nurseries te St-Andries Brugge .

Dit is een prachtige kwekerij van vaste planten, struiken en bomen. U kunt er rustig rondwandelen in de schitterend aangelegde kwekerij met bijhorende toontuinen... Tussen de loofgangen en hagen van haagbeuk bloeien talrijke Engelse en botanische rozen, verweven tussen vaste planten in allerlei tinten blauw, wit en roze.

Meer info:www.greenhouse.be

Foto20100418065921

Kwekerij Jan Sterken te Blankenberge (Scharebrugstraat 132)

Na 40 jaren gedreven werk en groene passie ligt de kwekerij er betoverend bij, een groene oase, een mini tuin van Eden op amper 900m van het Noordzeestrand.

Gedreven en gepassioneerd door zijn beroep streeft Jan vooral naar kwaliteit. Ruime plantafstanden, biologische insectenbestrijding en organische meststoffen leveren bijzonder sterke en gezonde planten. Bovendien worden alle planten met veel respect voor de natuur traag opgekweekt en krijgt iedere klant bij aankoop deskundig advies.

Vele moederplanten zijn op de kwekerij in volle glorie en charme te bewonderen in de toontuinen. - Opendeurdagen telkens het laatste weekend van juni en het eerste van juli

Specialiteit : oude fruitrassen , hortensia's (hydrangea's) , hosta's

sierstruiken voor de kustregio - kustheesters

Voor meer info : www.sterken.be , www.hydrangeakwekerij.be en www.fruitboomkwekerij.be

Voor meer foto's - kwekerij en tuin - klik hier

HydrpanLimelightinborderJansterken2
vogelgunnera
Blauwehortensiawolk
Deroodehoeve

Buxuskwekerij De Roode hoeve - Hoevenen Kapellen

De 20 jaar oude buxuskwekerij van 7 ha herbergt een enorm tal van maten en soorten Buxus. Tijdens een rondwandeling in deze groene oase van rust kan tussen de grote Buxusplanten en wuivende siergrassen geslenterd worden. De strakke Walfilii-plantenbakken en vuurschalen hebben een eigen plek op de kwekerij en bevinden zich in een aparte showtuin.

Adres

De Roode Hoeve-ImmoGroen * Parijse weg 36 * 2950 Kapellen

A12 Antwerpen- Bergen-op-zoom * Afrit Hoevenen-Kapellen

Bezoekinformatie

Open tuindagen het weekend van 27 en 28 juni (10-18u)

De rest van het jaar bezoek na afspraak op 0475 28 00 82

Contactgegevens

Tel 0475 28 00 82

info@immogroen.be - www.immogroen.be

info@walfilii.com - www.walfilii.com

Deroodehoeve11
Deroodehoeve5
rotsplantenGVV

Vaste plantenkwekerij Guy Vervoort - Kapellen

parterresklimrozen

Vaste plantenkwerij Guy Vervoort – Hoogboomsteenweg 201,2950 Kapellen

Een beetje verscholen langs de hoogboomsteenweg bevindt zicht de prachtige plantenkwekerij van Guy Vervoort en zijn echtgenote. Doorheen de vele jaren is de kwekerij met een enorme waardevolle soortenrijkdom uitgebreid. De kwekerij is vooral bekend omwille van zijn fantastische collecties pioenen en Oosterse papavers. Diverse borders met pioenen en papavers etaleren dit meesterschap in overvloed. In samenwerking met Ivo Pauwels schreef Guy het boek ‘ Pioenen in volle glorie’.

Op de kwekerij ook tal van voorbeeldtuinen, parterres, rozenpergola, kruidentuintje, kortom een kwekerij vol charme en uitstraling.

Specialiteiten : Delphinium ( riddersporen), Irissen, Daglelies , oosterse papavers, primula’s, salvia’s, dahlia’s en meer dan 300 soorten pioenen !

Contact : guy.vervoortvasteplanten@telenet.be - tel. 03/ 664 44 01

Meer foto's en info : klik hier

kruidentuintjeruitvorm
voortuinkwekerij
diverseproeffotos051

Kwekerij In goede aarde - Kapitalendam 7 - 4522 PT Biervliet -Zeeland.

Kleinschalige, charmante en onberispelijke kwekerij met kwaliteitsplanten. Streekeigen windsingels,snaarstrakke ligusterhagen, klinkerpaadjes met het weidse Zeeuwse landschap als achtergrond.


 Overzichtelijk sortiment van betere borderplanten en grassen, van enig bekend tot zeer zeldzaam. Sortiment met name geschikt voor het ontwerpen van boeiende, langbloeiende en vooral onderhoudsvriendelijke borders.

Grote, vrij toegankelijke prive tuin met een keur aan borders. Vaste planten en grassen uit de kwekerij worden hier verweven tot inspirerende combinaties.

Rondleidingen voor tuingezelschappen en andere groepen. Prieel in de kwekerij met de mogelijkheid voor koffie en versnapering.

Catalogus: verkrijgbaar per post of op de kwekerij


E-mail: info@kwekerij-ingoedeaarde.nl

Website: www.kwekerij-ingoedeaarde.nl
Fotogalerij borders en kwekerij : klik hier

De persoonlijke keuzen van Frans en Franny mbt grassen als solitair en voor groepsbeplanting 
 

diverseproeffotos048
P1020537

 

'De Vlaamse Vasteplantenvereniging, uw gids in de wereld van planten en tuinen'

meer info:

KRUIDEN CLAUS is een unieke kruidenkwekerij gelegen in de Beerstraat 1 te Kruishoutem (de heuvels van de Vlaamse Ardennen )

Sinds 1900 weet dit familiebedrijf de bijzondere waarde van kruiden te waarderen. Onder stimulans van vele belangstellenden is het kweken van kruiden uitgegroeid tot een ware passie.

Van oudsher richt Kruiden Claus zich tot de groothandel in binnen- en buitenland, tuincentra, marktkramers, de betere groentewinkel en de speciaalzaak.

Sinds enkele jaren is de kwekerij ook toegankelijk voor de individuele kruidenliefhebber (dus kleinhandel).

Naast een groot assortiment kruidenplanten kunnen particulieren er ook terecht voor bedrijfsbezoeken, voordrachten, workshops en de aanleg van kruidentuinen. Meer info is te vinden op de website www.kruidenclaus.be

Aan de voorzijde van de kwekerij zijn kruidenperken aangelegd die reeds een voorsmaakje bieden van het ruim assortiment in de serres.

Deze kruidenperken en voorbeeldkruidentuintjes kunnen particulieren vrijblijvend bezoeken tijdens de openingsuren van de kwekerij .

Te bezoeken van Maart - September : Vrijdag 13u - 17u - Zaterdag 9u- 17 u-

Oktober - Februari : Zaterdag 9u - 12 u (of op afspraak)

Meer info : www.kruidenclaus.be - info@kruidenclaus.be

KruidenClausMooietuinenKruidenperkenFoto3
KruidenClausMooietuinenKruidenperkenFoto4
KruidenClausMooietuinenKruidenperkenFoto1
prairietuingrassen
EchinaceaenImperatacylindricaRedBaron

Vasteplant.be – Kwekerij Jan Spruyt – Mostenveld 30, 9255 Buggenhout

Achterin het Mostenveld in Buggenhout ligt de mooie kwekerij van de familie Spruyt.

De kwekerij werd opgericht in 1975 door Jan Spruyt en zijn echtgenote Anne, en is ondertussen uitgegroeid tot een internationaal erkende kwekerij met een rijk assortiment van meer dan 3000 verschillende soorten vaste planten.

De klanten zijn vooral binnen- en buitenlandse tuinarchitecten en tuinaanleggers, openbaar groen, tuincentra en andere kwekerijen.

Ook particulieren zijn welkom op de kwekerij voor de aankoop van hun planten, een bezoek aan de showtuinen of voor een antwoord op al hun tuinvragen.

Het milieu staat hoog in het vaandel wat zich vertaalt in een ver doorgedreven waterrecyclage systeem, uitgewerkte ecologisch verantwoorde beplantingsconcepten zoals : onderhoudsvriendelijke prairietuinen en Macho -beplanting.

Tip: op de gebruiksvriendelijke website : vasteplant.be vind je vele nuttige tips, duizenden foto's, een handige digitale catalogus, een praktische webshop en informatie mbt de verzending van plantenpakketten doorheen heel Europa.

Openingsuren - particulieren

° Vrijdag van 8u tot 15 u - het jaar rond

° Zaterdag van 8-12 u (maart t/m juni) en vanaf de opendeur t/m november

Openingsuren - professionals

° Ma - do 8u-12u & 13u - 18u - Vrijdag : 8- 12u en 13 - 16u30

Meer info : klik hier

padlangsprairietuin

 

Azaleatuin, lulstraat 3, 9770 - Kruishoutem (Oost-Vlaanderen )

De Azaleatuin biedt haar klanten een uniek assortiment van bijzondere azalea’s en rododendrons aan. Kwaliteitszorg staat centraal in de bedrijfsvoering. Er worden sterke, mooie en exclusieve planten gekweekt en professioneel advies en maatwerk voor de klanten geleverd. , dit alles met respect voor de mens en het milieu.

Op de kwekerij zijn mooie mixte borders te zien van bladhoudende japanse azalea's en ook oudere soorten zoals Rhododendron 'Ardeur', 'Moederdag', White Lady' , kermesina red en kermesina alba, 'Mme Van Hecke', 'Gilbert Mullie' enz...., natuurlijk ontbreken ook nieuwe interessante variëteiten zoals White Hope, Rêve de lilas, Tine en Hera niet in de borders .

De beste periode om de Azalea's en Rhododenrons in volle glorie te kunnen bewonderen is de eerste week van mei .

Azaleatuin is open vanaf 10 september tot einde mei :

* vrijdag van 15u tot 19u * zaterdag van 09u tot 18u

* zondag tijdens de maand april : 10u -17u

Meer info: www.azaleatuin.be

Azaleatuinserrefoto Azaleatuinborderfoto1
Azaleatuinborderfoto2
P1110231 rozenkwekerijCasteels

Rozenkwekerij en rozentuin van kwekerij Casteels - Leliestraat 2 -2580 Putte

Privé rozentuin van Andre Casteels, gratis toegankelijk tijdens bezoek aan de kwekerij te Putte. Op de kwekerij vind u meer dan 1000 rozen soorten in pot. De rozentoontuin is een bron van inspiratie voor iedere rozenliefhebber en laat zien hoe een rozenstruik uitgroeit tot bodembedekker, heester of klimroos. Begin mei verschijnen de allervroegste , éénmaal bloeiende rozen, gevolgd door een onophoudende explosie van bloemen van de nakomers tot tenslotte begin november de rozen het voor bekeken houden.

Ontdek het volledige aanbod op de nieuwe site : rozenkopen.be

Bij de doop van een nieuwe roos

Vanaf eind mei staan er weer alom bloeiende rozen

P1110213
Opendeurdagenjuni2013welkerooskiezen
Opendeurdagenjuni2013nieuweserremensen
Opendeurdagenjuni2013veelvolkaanrozenmuur2
HydrangeaserrataOdorikaAmachavn
PlantentuinEsveldbeginvooraan

PLANTENTUIN ESVELD - Rijneveld 72 - 2771 XS Boskoop

Wie een dagje Boskoop plant mag zeker Plantentuin Esveld niet links laten liggen. De 4ha grote kwekerij biedt immers niet alleen een indrukwekkend aanbod van meer dan 10.000 verschillende tuinplanten maar ook een tiental Nederlandse plantencollecties met o.a een prachtige esdoorntuin (aceretum) met meer dan 700 acer soorten en een bijzonder grote Hydrangeacollectie (hortensiacollectie).

Bij alle planten staan grote , van ver zichtbare naambordjes.

Het familie bedrijf bestaat reeds sinds 1865 en behoort daarmee tot ÈÈn van de oudste nog bestaande kwekerijen van Nederland. Sinds Cor van Gelderen meer dan 25 jaar geleden in het bedrijf van zijn vader aan de slag ging is veel veranderd. Van een kwekerij die voornamelijk op groothandel gericht was, zijn ze overgeschakeld naar een bedrijf, dat op een verantwoorde ecologische wijze , particulieren en professionelen weet te begeesteren door een enorm divers aanbod, plantenkennis en beplantingsadvies.

 

Plantentuin Esveld is gratis toegankelijk , rolstoelvriendelijk, honden aan leiband toegelaten, kortom iedereen kan er inspiratie komen opdoen.

 

Openingstijden : Maandag tot vrijdag : 9u tot 17u - Zaterdag van 9 u – 16u

Contact info : tel. 0031 (0) 172- 213289 Meer foto's : klik hier

Website : www.esveld.nl

PlantentuinEsveldhakonecloahaagkwekerij
PlantentuinEsveldlinksvasteplantenrechtshortensias
Cedruslibanipendula2
PlantentuinAceretumEsveldintheRain
Kwekerijcontainerveldenhortensia
PlantentuinEsveldsfeerbeeldkanalenaceretum
AcershirasawanumAureumvn
Beehappylaatjetuinzoemenkort

Het gaat niet goed met onze bijen , vele volken verdwijnen op mysterieuze wijze , andere bijenvolken verzwakken sterk door de varoamijt . Ook het gebruik van pesticiden en met nicotinoide omhulden zaden in de vaak monocultuur- landbouw komen de bijenvolken niet ten goede. Meer en meer blijkt ook de klimaatopwarming zijn rol te gaan spelen , planten bloeien vroeger , in de lente is dit niet dramatisch, maar de late zomerbloeier en herfstbloeiers gaan ook vroeger bloeien en ook de bijen gaan vroeger uitvliegen en de eileg en broedverzorging komt vroeger op gang . Waar vroeger de winterbijen (die 7-8 maanden leven en in de prille lente voor de eerste bevoorrading moeten zorgen) in augustus geboren werden , een maand met veel stuifmeel en nectar , is dit nu vaak laat in september en is er op de meeste plaatsen onvoldoende aanbod van laatbloeiende planten met goed vers stuifmeel en nectar, waardoor deze winterbijen met een verzwakt immuunsysteem de winter ingaan.

Laat daarom je tuin zoemen... - help onze bijen en plant -bijenvriendelijke planten ! Meer lezen

Kwekerij Epimedium te Oostkamp

Foto20100418065220
Foto20100418065232

Te Oostkamp (nabij Steenbrugge) ligt een kleine gespecialiseerde kwekerij met een uitgelezen keuze aan vaste planten, kruidachtigen, grassen, bolgewassen en niet alledaagse struiken. Dit is het werkterrein van Danielle Monbalieu, hier verzorgt en kweekt ze haar bijzondere collectie Epimediums en tal van andere zeldzame planten,planten die ze zelf mooi vindt en niet alleen lang bloeien , maar tevens voldoende winterhard zijn en weinig of geen steun behoeven- meer info : www.epimedium.be

  AJISAI - Hortensiakwekerij
Deelnemers Open Tuinen 2015 DSC0818 Home België Verenigd Koninkrijk