DSC0818

Plant- Informatie en kwekerij informatie

op Plantenkwekerijen.be

klik hier

Home België
Nederland Frankrijk Logies en reisinfo   Tuinaanleg Links Contact
Verenigd Koninkrijk Ierland

 

Historische tuinen

 

Botanische tuinen

 

Romantische tuinen

 

Rozentuinen

 

Watertuinen

 

Vasteplantentuinen

 

Exotentuinen

 

Ecologische siertuinen

 

Tuin en Kunst

 

Combinatie tuinen

 

Plantenkwekerijen met show of voorbeeldtuinen

 

Planten info en foto's

 

Homepagina

Regen of zon ? Kijk even snel op Buienradar.be

 

SEMPRE VERDE - Watertuin te Sint Job in 't Goor-vijverstraat nr 30 ( Brecht )

imagesaspx

Sempre Verde – tuin van W. Verhoeven ( Vijverstraat 30 – St Job in ‘ t Goor- provincie Antwerpen )

Sempre Verde is een water en bamboe tuin, die door de combinatie  van vele bladplanten, grassen en bamboes zeer natuurlijk oogt. De bladplanten  zijn zo gekozen dat ze door hun schakeringen van groen, vormen en grootte een  gans jaar door beste van zichzelf geven.

De totale tuin is een boeiende eenheid, met verschillend zitplaatsen zowel in de zon als  in de schaduw.

De drie vijvers vormen een natuurlijk geheel met vele zuurstofplanten en zijn onderling verbonden door beekje ! De fijne stengels en halmen van de grassen en de bamboes  zijn een perfecte combinatie met de mooie bladen van de Hosta ’s, ligularia’s,  Rodgersias, Astilboides Tabularis, Darmera Peltata, Lysichiton en de  Gunera manicata

In de tuin zijn er het ganse jaar door bloemen, van het vroege  voorjaar tot in de herfst. Het zijn meestal bescheiden bloemen zodat de groene kleur steeds overheerst.

Er is een droog en een natgedeelte in de tuin, dit  wordt bekomen door een kastanje hek zo te plaatsen dat het op de meeste  plaatsen opgaat in het groen en toch de veiligheid voor kleine kinderen waarborgt.

In deze tuin van eigen creatie (met liefde gemaakt en verzorgd) valt altijd wel iets te beleven, het is niet alleen een oase van rust voor de eigenaars maar tevens een thuis voor vele vogels, vissen, kickers en vleermuizen.

De top 3 van planten in de tuin zijn de vele Phyllostachys  soorten in combinatie met de bladplanten zoals Hosta ’s en de Darmera Peltata.

Tuin te bezoeken tijdens Opentuindagen van de Landelijke Gilde - deelnemer opentuinen 2016: 25 en 26 juni - van 10- 18u - inkom 3 €

Tuin na tel. afspraak (03 6361927)ook individueel of in groep te bezoeken

Mail: willy.verhoeven-vermeylen@telenet.be

SempreVerde5
SempreVerdewinterzicht
SempreVerde4
SempreVerde8 SempreVerde9
SempreVerde6
item3
Deelnemers Open Tuinen 2015 DSC0818 Home België Verenigd Koninkrijk IMG0472 IMG0130 HydrangeaRenateSteinigerfototuinpoort IMG0118 IMG0128 item3