DSC0818

Kwekerijennederland.nl

Ontdek honderden gespecialiseerde kwekerijen

klik hier

Home België
Nederland Frankrijk Logies en reisinfo   Tuinaanleg Links Contact
Verenigd Koninkrijk Ierland

Regen of zon ? Kijk even snel op Buienradar.be

 

Drenthe

 

Flevoland

 

Friesland

 

Gelderland

 

Groningen

 

Limburg

 

Noord - Brabant

 

Overijssel

 

Utrecht

 

Zeeland

 

Zuid-Holland

Noord-Holland

 

Plantenkwekerijen met show of voorbeeldtuinen

 

Homepagina

mooietuinen
imagesaspx

Tuinen te bezoeken in Utrecht

In de provincie Utrecht zijn bijna alle landschapstypen van Nederland vertegenwoordigd. Zo zijn er heuvels, bossen, heidevelden, stuifzanden, weidegebieden, plassen, uiterwaarden en rivierkleilandschappen te vinden.

natuurgroot

Tuin en Kasteel van Amerongen(Amerongen, Utrecht)

Van 1 april tot en met 31 oktober is het genieten in de tuin van het Kasteel. In totaal bestaat de tuin uit tien hectare, een bezoek waard! In de tuin zijn vier eeuwen geschiedenis te zien. Voornamelijk 18de eeuwse baroktuin , met bloementuin, rosarium, berceau en diverse stinzenplanten. De tuinarchitecten Eduard André en Hugo Poortman zijn de laatsten die de tuinstijl aanpasten. Zij moderniseerden de tuin in de jaren 1887 en 1924 voor graaf Van Aldenburg Bentinck.

Tuinen te bezoeken van : april, september en oktober:

dinsdag t/m vrijdag       11.00 uur - 16.30 uur zaterdag en zondag        13.00 uur - 16.30 uur

mei t/m augustus:

dinsdag t/m vrijdag      10.30 uur - 16.30 uur zaterdag en zondag       12.00 uur - 16.30 uur

Voor meer info: klik hier

Foto20100131201452

Ontdek alle kwekerijen uit Nederland en omliggende landen, zoeken per categorie (rozen, vaste planten, siergrassen, waterplanten, varens, kruiden, exoten, loofbomen, sierheesters, fruitbomen - www.kwekerijennederland.nl

Tuin22

De Meije Beeldentuin en Theesalon ( Meije 211,3474 MB Zegveld -Utrecht)

De Meijetuin is een natuurlijke tuin met tal van imheemse planten, gelegen aan het riviertje de Meije en midden een uitgestrekt natuurgebied. De tuin bevat een mediterane vijvertuin, boomgaard, gemengde borders, tal van schaduwplanten, clematis , en ook een zonnetuin. Doorheen de tuin exposeren diverse kunstenaars hun werken, natuur en kunst gaan er hand in hand.

Er is ook een gezellige theesalon met buitenterras waar cursussen gegeven worden, je een hartig kopje thee kan nuttigen en even nagenieten van het tuinbezoek of boottocht met schipper over de Nieuwkoopse Plassen.

Tuin te bezoeken van midden mei tot midden september 2011 – iedere zondag van 11u-18u. – toegangsprijs beeldentuin : 4 €

Groepen minimaal 8 personen kunnen ook op andere dagen ( behalve maandag) reserveren –

Meer informatie zie website .

demeijetuin
kaartnederland
MeijetuinNoamBenJacovAtlantis
appelbloesem

Slot Zuylen (Toernooiveld 1, 3611 AS Oud Zuilen- Utrecht)

Tuin in landschapsstijl met prachtige slangenmuur uit 1740 waartegen nog steeds leifruit ( druiven, abrikozen, perziken, peren), boomgaard met tal van oude fruitrassen (appelrassen) . ,kuipplanten en stinzenplanten, de tulp ' Belle van Zuylen' en de roos 'Belle van Zuylen', op het domein ook nog hier en daar invloeden van de vroegere formele tuin terug te vinden.

Er is een theeschenkerij, bezoekmogelijkheid van kasteel, een museumwinkel, eindejaarsrondleidingen...

Tuin te bezoeken in voor -en najaar: 15 maart - 15 mei - ( 15 sept- 15 november ) enkel open op zaterdag en zondag . Tuinbezoek in de zomer : 15 mei - 15 september (dinsdag-woensdag- donderdag - zaterdag-zondag )

Meer informatie : zie website

slangenmuurZuylen
Foto20101214081833
EngelsetuinblauweborderVollenhove
moestuinslaveldVollenhove

Landgoed Vollenhoven - Utrechtseweg 59, 3732 HA De Bilt - Provincie Utrecht .

Op de plaats van de oude boerderij Vollenhoven wordt rond 1800 door een Amsterdamse bankier een buitenplaats gerealiseerd . In de twee eeuwen die volgen vinden er aanvullingen plaats op het oorspronkelijke ontwerp maar blijven de authentieke details bewaard. De tuinen uit verschillende periodes zijn van exceptionele kwaliteit. Het park geeft een prachtig beeld van de Engelse landschapsstijl van rond 1800, in de ommuurde moestuin die nog in gebruik is, zijn de originele kassen nog aanwezig en de Engelse tuin is een mooi voorbeeld van een tuin uit het begin van de 20ste eeuw. Een bezoek aan de oranjerie, het koetshuis en de ijskelder maken de dag compleet.

Tuinen te bezoeken in groep op afspraak (min. 10 personen)

Tuinen te bezoeken tijdens de Tuindagen op het landgoed Vollenhoven : 25 - 26 - 27 juni 10 u - 17 u een moderne tuinbeurs in een authentiek decor.

Toegangsprijs tuindagen : 6,5 € - kinderen tot 12 j gratis en senioren -1 € korting.

Meer info : www.landgoedvollenhoven.nl

VOllenhoveENgelsetuin
vollenhovehortensia

Hof van de vierde sortie -Utrechtseweg 355- 3818 EL Amersfoort.

De tuin van deze buitenplaats is meer dan 2.5 ha groot, en is in landschappelijke stijl (met vele 100 jaar oude bomen) zeer harmonieus vormgegeven. De verschillende elementen lopen vloeiend in elkaar over. Rond het huis en rond de tennisbaan een enorm oppervlak aan bijzonder fraaie borders,een prachtige klassieke kitchen garden, bostuinen etc.

Onze open dagen voor 2013 zijn:

zaterdag 18 en 19 mei

zaterdag 22 en 23 juni

zaterdag 6 en zondag 7 juli

zondag 9 juni is er van 14.00 – 18.00 open tuin, met proeverij uit en rond de moestuin.

Daarnaast bezoek voor groepen op afspraak.

contact: tanja@vanderknoop.net

meer info : www.hofvandevierdesortie.nl

Hofvandevierdesortiebibliopaadje
moestuinoverzicht

Nog meer interessante tuinen en parken in Utrecht

Foto20110117080302 Op de Haar - tuin

Op de Haar ( Veenwal 1, Hoevelaken) - 7 aaneengesloten tuinen over bijna 2 ha, meer dan 3.500 soorten planten, bomen en heesters - bezoeken op afspraak.

 

Makeblijde Architectuurpark ( Oude Wulfseweg 3, Houten ) - tuinarchitectuur in de praktijk, experimenteel podium voor ontwerpers en landschapsarchitectuur.

 

Ridderhofstad Hindersteyn (Langbroekerdijk A 119 - Langbroek ) - historische buitenplaats met middeleeuwse oorsprong, woontoren uit 13de eeuw- tuinen gerestaureerd naar situatie 2de helft 19 de eeuw. (kasteel zelf niet te bezoeken)

 

Kastanjehof ( Kapelsepad 2, 3412 KL Lopikerkapel) -besloten tuin in de weidsheid van de polder met inbreng van tuinarchitect Arend Jan van der Horst, tuineigenaars Harie en Marie Thérèse Tomlow.

 

Tuin de Evolutie ( Parallelweg 13, NT Nieuwegein ) -kleurrijke bordertuin van 4000m2 met dierenweide, fruitboomgaard en natuurlijke waterpartijen.

 

Fort Hooftdijk ( Budapestlaan 17 - Utrecht) - botanische tuin van Universiteit van Utrecht met mooie rotstuin, systeemtuin, thematuin en (sub)tropische collecties.

Tuin de evolutie
Hindersteyn
Kastanjehof
FortHoofdijkbottuinUtrecht

Hier wordt continue aan gewerkt , binnenkort deze tuinen uitvoerig online en tevens nog andere tuinen uit Utrecht - kent u een tuin die hier niet mag ontbreken? stuur ons een mail

Deelnemers Open Tuinen 2015 DSC0818 Home België Verenigd Koninkrijk