DSC0818

Kwekerijennederland.nl

Ontdek honderden gespecialiseerde kwekerijen

klik hier

Home België
Nederland Frankrijk Logies en reisinfo   Tuinaanleg Links Contact
Verenigd Koninkrijk Ierland

Regen of zon ? Kijk even snel op Buienradar.be

 

Drenthe

 

Flevoland

 

Friesland

 

Gelderland

 

Groningen

 

Limburg

 

Noord - Brabant

 

Overijssel

 

Utrecht

 

Zeeland

 

Zuid-Holland

Noord-Holland

 

Plantenkwekerijen met show of voorbeeldtuinen

 

Homepagina

mooietuinen
imagesaspx

Tuinen te bezoeken in Groningen

HarenGroningen40156281

Ontdek alle kwekerijen uit Nederland en omliggende landen, zoeken per categorie (rozen, vaste planten, siergrassen, waterplanten, varens, kruiden, exoten, loofbomen, sierheesters, fruitbomen - www.kwekerijennederland.nl

Hortus botanicus Haren

Met zijn 20 ha is de hortus botanicus de grootste botanische tuin van Nederland . Het domein omvat o.a. een kruidentuin die omstreeks 1973 werd aangeled ter ere van Henricus Muntig ( 1583-1658- arts, apotheker, hoogleraar), met tal van medicinale kruiden die ook nu nog in de farmacie worden toegepast. In 1991 werden agrarische tuinen aangelegd met tal van oude bedreigde gewassen (aardperen, gierstmelde, pastinaak....) Tevens is er ook een boomgaard met o.a. monumentale bomen, waaronder 2 Bramley’s Seedlings, schitterende appelbomen en bijzonder ziekte resistent. Verder is er nog een wilde plantentuin of Laamantuin een van de oudste van Nederland. Op uw bezoek ontdekt u verder een arboretum, pinetum, heidegebied , graslanden, een Chinese tuin, Engelse tuin, Floriadetuinen e.a. thematuinen.

Voor meer info: Klik hier

Youtubelogo

Copyright - Francis Bijl -Creative Commons

filmpje hortus Botanicus Haren

Interessante tuinen en kwekerijen in Groningen - (meer info klik op de naam van de tuin)

 

Kwekerij en Tuinen : De Beemd - Oudendijk 25 - 9989 EM Warffum. Kwekerij en tuin, De tuin (4000m2) is als een oase in het vlakke "lege" Groningse land.Gesitueerd aan de Oudendijk krijgt u een goed beeld van beide. De tuin heeft ondanks de strakke vormgeving een natuurlijk karakter en door de diversiteit in de beplanting is de tuin rijk aan inheems leven.De theetuin bevindt zich bij het woonhuis, naast de kwekerij. Omzoomd door hagen kunt U op deze beschutte plek genieten van de rust én van diverse soorten thee, koffie met zelfgebakken taart. De theetuin is te bezoeken vanaf 1 mei (woensdag t/m zaterdag)

Op de kwekerij vindt u een grote en bijzondere collectie Vaste planten, Inheemse planten, Struik- en Klimrozen Klimplanten, Waterplanten én natuurlijk altijd iets nieuws.

Voor meer info : www.kwekerijdebeemd.nl

 

De Tuin van Els de Boer : 3000m2 grote tuin van interieur -en tuinontwerpster Els de Boer, met diverse tuinen, schaduwtuin, vijvertuin, kruidentuin, steentuin, groentetuin, tuinen op kleur enz....Smeltenspad 10- 9989 AR Warffum

 

De Verbeelding - 5000m2 grote beeldentuin van Gertien van Rhijn, diverse kamers, landschapstuin, rozenpad, unieke beelden in ferro-cement.- Aldringaweg 24 - 9892 PG Feerwerd - Groningen

 

Domies Toen -Hoofdstraat 76 - 9968 AG Pieterburen - Groningen : Botanische tuin, theeschenkerij en kerk in Pieterburen, in deze voormalige domineetuin in Engelse landschapstijl vindt u tal van oude bomen, stinzenplanten, vijvers, rozenperken, bloemenweiden

Meer info :www.domiestoen.nl

 

Tuingoed Folz ( Hereweg 346, 9651 AT Meeden – Groningen )

Op het 3,5ha grote domein van een meer dan honderd jaar oude Groningse boerderij hebben Bob Foltz en Andries Bierling niet alleen een mooie tuin met salviaborders en pelargonium uitgebouwd, maar tevens hun nieuwe kwekerij een onderdak gegeven. In de tuin ook tal van oude ornamenten, fruitbomen, een 200m lange lindelaan en een sfeervol pottenterras. De kwekerij biedt een gespecialiseerd aanbod Salvia (NPC houder), Echniacea, Geranium, Agapanthus, Hosta en Dahlia, verder ook nog tal van kruiden, eenjarigen e.a. vaste planten.

Arrangementen voor tuinclubs zijn mogelijk.

Meer info: www.tuingoedfoltz.nl

 

Watertuin Jonkersvaart - Jonkersvaart 30 - 9366 TC Marum - watertuin met diverse vijvers, japanse tuin, rozentuin, rotstuin, vele soorten planten- koffiegrot . Tuin vanaf 2010 enkel nog op afspraak en in groepen van min.20 personen te bezoeken - ook als feestlocatie te reserveren.

Meer info: www.watertuinjonkersvaart.nl

De Kleine Hortus -H.J. Kniggekade 17- 9503 RG Stadskanaal. Speelse siertuin met tal van niveauverschillen, heesters, vaste planten en éénjarigen, vijverpartijen met waterplanten, bamboe, siergrassen, coniferen, kruiden - naambordjes bij de planten.

Meer info:www.martinistad.net/de_kleine_hortus/index.htm

De Kleine Plantage -Handerweg 1 - 9967 TC Eenrum Gespecialiseerde kwekerij met tal van vaste planten, éénjarigen, rozensoorten en clematissen. Naast de kwekerij ligt een grote te bezichtigen tuin en met vele moerbedden, met aandacht voor schaduwplanten, harmonie met omliggende landschap.

Meer info: www.dekleineplantage.nl

Grootklooster - 1ha grote tuin met bijzondere rotstuin die rotsplanten uit de gehele wereld herbergt, stinzenplanten...- Tjardaweg 3 - 9738 TA Groningen.

 

Kwekerij Jacobs – 5e Dalweg 4 – 9699 TS Vriescheloo - Groningen

Mooie opentuin en kwekerij van vaste planten en siergrassen.Op een oppervlakte van ca 7.000m2 zijn meer dan 2.500 vaste planten en siergrassen soorten gehuisvest in moerborders. Deze plantenborders met moederplanten zijn de étalage bij uitstek van de kwekerij. Deze ideeëntuin fungeert ook als proeftuin voor nieuwe variëteiten, waarna deze bij positieve evaluatie in het verkoopsaanbod kunnen opgenomen worden.

Meer info :http://home.planet.nl/~jac01087/

Menkemaborg - Menkemaweg 2 - 9981 CV Uithuizen

De bijzondere tuinen van Menkemaborg, een kasteel uit de 14de eeuw in het uiterste Noord-Oosten van Groningen bestaan o.a. uit een gereconstrueerde tuin ten westen van de borg, naar origineel tuinplan van ca 1705 met formele buxus- en taxus partijen en 18de eeuwse bloemenparterres. Verder nog een zonnewijzertuin, en in het Oosten diverse nutstuinen met o.a. een fruithof met oude fruitrassen, een keukenhof met moestuinvakken en medicinale en keukenkruiden.

Meer info : www.menkemaborg.nl

 

Notoaerestoen - Arboretum met internationale plantencollecties Japanse tempelboom , Chinese vaantjesboom, Amerikaanse Sequoia's, honderden rhododendrons , levenswerk van notaris Smit- locatie : Ernstheemsterpad in Eenrum

 

Parktuin Oosterhouw - Hoofdstraat 35, 9965 PA Leens -Groningen

Tuin rond voormalige notariswoning (1868), ingericht in diverse stijlen met o.a. een Classicistisch deel met o.a. Barok, Rococo en Renaissance kenmerken, hier groeien ook 70 oude rozensoorten (allen reeds voor 1868 in cultuur) , een Natuur-geïnspireerd deel met Japanse inslag en sfeer, een gedeelte in Engelse landschapsstijl en een Architectonisch deel met orangerie en strakke geometrische vormen.

Tuin en huis te bezoeken voor groepen (min 10p ) op afspraak met diverse arrangementen (High Tea, Franse lunch, Picnic..)

Gastenkamer voor 2 personen.

Meer info: www.oosterhouw.nl

 

Landgoed Borg Verhildersum - Wierde 40 9965 TB Leens - renaissance en baroktuinen, koetsmuseum, museumwinkel, theehuis.

TuinDeBeemd01307

Tuin en kwekerij De Beemd - Warffum - Groningen

KwekerijDBeemd0208

 

Planteninfo en foto's : klik hier

Geraniums, Agapanthus, Dahlia, Hosta, Echinacea, Rozen, Hydrangea's(hortensia's), éénjarigen, appelbomen, perenbomen....

Foto20110105084312

Tuingoed Folz met bijzondere collecties Salvia, Echinacea, Geranium, Agapanthus, Dahlia en Hosta...

Foto20110105083839

Watertuinjonkersvaart -voor groepen en feestarrangementen

Dekleineplantage

De Kleine Plantage - kwekerij van bijzondere vaste planten, eenjarigen, rozen en clematis - mooie bezoektuin met o.a. moerbedden.

kwekerijJacobstuin
RhododendronGinnyGeeNotoarestoen

Kwekerij Jacobs - Open tuin en kwekerij van vaste planten en siergrassen - met meer dan 2500 soorten in de moerborders.

Ontdek alle kwekerijen uit Nederland en omliggende landen, zoeken per categorie (rozen, vaste planten, siergrassen, waterplanten, varens, kruiden, exoten, loofbomen, sierheesters, fruitbomen - www.kwekerijennederland.nl

Bijzondere Rhododendrons in Notoaerestoen -arboretum

Rhododendronyakushimanumnotoarestoentuin

Tuinfleur – bezoektuin – Nieuweweg 34 – 9682 RM Oostwold (Oldambt) provincie Groningen.

Deze verassend diepe tuin (350m) van 5000m2 aan de oever van het Oldambtmeer omvat niet minder dan 10 tuinkamers. In het voorjaar bloeien er duizenden bloembollen en is tevens een bijzondere sneeuwklokjes collectie ( Galanthus) te bewonderen . In deze tuin tref je ook een grote natuurlijke vijver, een hagentuin, beeldentuin, diverse borders op kleur. In het schaduwgedeelte zijn niet alleen tal van varens en hosta’s ( meer dan 600 soorten) te bewonderen maar tevens heel bijzondere en zeldzame schaduwplanten.

De meandertuin toont dan weer tal van bijzondere sierheester en sierbomen en het terras biedt een mooi uitzicht op het Oldambtmeer. Deze tuin wordt omlijsd door niet minder dan 2,5km beukenhaag.

Tuin te bezoeken : van maart tot en met september , iedere eerste en derde zondag van de maand. Van 11u tot 17u – toegangsprijs 3€. Andere dagen is bezoek op afspraak mogelijk

Contact : ++31 (0) 597- 551383 - Mail : tuinfleur@planet.nl

Website : www.tuinfleur.nl

Tuinfleurnarcissus
Tuinfleurhostas
Deelnemers Open Tuinen 2015 DSC0818 Home België Verenigd Koninkrijk