De tuin van Maurice:

2,5 ha grote vasteplantentuin in Engelse cottagestijl

klik hier

Groot Britannië liefhebbers
Home België
Nederland Frankrijk Logies en reisinfo   Seizoenfoto's Links Contact
Verenigd Koninkrijk Ierland

 

Zuid-Oost Engeland

 

Zuid-West Engeland

 

Midden Engeland

 

Oost Engeland

 

Noord Engeland

 

Schotse Oostkust

 

Schotse Westkust en Higlands

 

Noord Ierland

 

Kanaaleilanden

 

 

Plantenkwekerijen met show of voorbeeldtuinen

 

Homepagina

Regen of zon ? Kijk even snel op Buienradar.be

imagesaspx

RHS GARDENS WISLEY Wisley Ln –Woking - Surrey GU23 6 QB – UK ( Verenigd Koninkrijk ) mail : wisley@rhs.org.uk

 

Geschiedenis van de Royal Hortical Society Tuinen te Wisley

In 1878 kocht George Fergusson Wilson (zakenman, uitvinder en tuinder) het domein van 24ha en besloot dit gedeeltelijk als tuin in te vullen met zijn ‘Oakwood experiment’, waarbij moeilijke planten toch succesvol samen groeien, de huidige ‘wilde tuin ‘ in Wisley is een rechtstreekse afstammeling van het ‘Oakwood experiment’.

Na de dood van Wilson in 1902 , kocht Sir Thomas Hanbury, een welstellende Quaker het domein en stelde het in 1903 ter beschikking van de RHS. Een welgekomen cadeau want de vereniging barstte in de vorige tuin te Chiswick werkelijk uit zijn voegen en in 1904 diende ook het honderjarig bestaan gevierd te worden. De verhuis zou compleet zijn tegen mei 1904.

Ondanks het feit dat de tuinen een hoge sierwaarde kregen , werd nooit het educatieve of wetenschappelijke vergeten, een klein labo was voorhanden en de proefvelden (Trials of flowers) werden nog gevoelig uitgebreid en zijn ook tot op vandaag te bewonderen.

Niet te missen bij een bezoek aan de RHS Gardens van Wisley

The mixed borders zijn 128m lang en 6m diep, ze bevinden zich in zandleemgrond, krijgen een flinke mulchlaag en staan op hun mooist van mei tot november.

Battleston Hill : in de lente een must voor de liefhebbers van Camellia, Rhododendron, Azalea , Magnolia en tal van andere sierheesters, sinds 2014 is er ook een 150m lange strook met mediterane planten (Europa, Zuid-Afrika, Amerika)

Trials Field : hier worden planten van het zelfde geslacht naast elkaar gezet en de cultivars worden gedurende een periode van 3 jaar nauwkeurig op hun merite bestudeerd, waarna sommigen een AGM kunnen krijgen

AGM borders :Doorheen de jaren verkregen heel wat planten een AGM label ( Award of Garden Merit) in de AGM tuin zijn ze allen samen te bewonderen.

Bowes Lyon Rose Garden

Bonsai Walk : wandeling tussen prachtige bonsai's ter beschikking gesteld door Heron's Bonsai nursery.

The Glasshouse : is een technisch hoogstandje, de maximale hoogte is 12,5m en het grondoppervlak 7000m2. Op deze oppervlakte worden drie verschillende klimaatzones nagebootst : tropische, subtropische en woestijn.

Wild Garden

South African Meadow

Norht American Prairie

Fruit Collections - Orchard

Contact en meer seizoensgebonden info - zie site RHS : klik hier

Bekijk ook onze foto's op Google + - fotoalbum/ RHS Wisley

MixedbordersWisley2
MixedbordersrhsgardenWisley
RHSGardenWisleyproefveldClematis
FicuscaricacollectieRHSWisleyGardends
RHSLABELBUZZINGperfectforpollinators
TheGlasshouseRHSGardenWisley
vijverRHSWisley
TinebijGunneraWisley2014
AGMBordersWisley
Herons Bonsai Walk view

Clematis-proefvelden in de RHS tuin te Wisley , meer lezen over Clematis

Mixed borders in zandleemgrond zijn 128m lang en 6 m diep.

De mixed borders zijn op hun mooist van mei tot november .

Ficus carica - collectie , in deze serre staan tal van vijgenboom variëteiten .. (meer lezen )

De RHS promoot sinds enkele jaren de aanplant van bijenvriendelijke planten met het label 'Perfect for pollinators' en motto : 'BUZZING'..

De vijver voor het huis en laboratorium bevat een van de rijkste waterlelie collecties van het UK.

The RHS Glasshouse is een technisch hoogstandje, de maximale hoogte is 12,5m en het grondoppervlak 7000m2. Op deze oppervlakte worden drie verschillende klimaatzones nagebootst : tropische, subtropische en woestijn. Dankzij een uitstekende verlichting (Smiemans) en klimaatregeling groeien de tropische en exotische planten uitzonderlijk goed.

De Gunnera manicata doet het in RHS garden te Wisley, uitzonderlijk goed , de zandleemgrond in combinatie met een flinke mulchlaag is daar niet vreemd aan.

Doorheen de jaren verkregen heel wat planten een AGM label ( Award of Garden Merit) in de AGM tuin zijn ze allen samen te bewonderen.

Herons Bonsai Walk - bonsai collectie gesponsord door Herons Bonsai ( Dawn & Peter Chan) op zijn huidige locatie sinds 2012.

Home België Verenigd Koninkrijk